Maak kans op een braakballenpakket!

OPILOPI! *
* inhoud braakballenpakket: 2 braakballen, loepje, pincet, prikpen, bakje, schedelzoekkaart, sticker, folder en extra info.

Wat moet je doen om kans te maken?
Kom naar de winkel en ga als Sjef op de foto met Opilopi en stuur je foto naar info@kinderboekwinkelnijmegen.nl
De winnaar wordt op zaterdag 2 december bekend gemaakt door Clinty Thuijls in de winkel.
Sjef kijkt naar de uilenbal. Hij is nieuwsgierig geworden. Voorzichtig peutert hij de bal open. Eerst met takjes, maar daarna gebruikt hij ook zijn vingers. De bal valt makkelijk uit elkaar, in stukjes. Sjef pakt zo’n stukje en begint het uit elkaar te trekken. Het zijn eigenlijk allemaal grijze haartjes die aan een hard dingetje vastzitten. Als hij de haartjes eraf heeft gepulkt, ziet hij wat het is: een slakkenhuisje.
Kijk opa! In een volgend stukje vindt hij een schild van een kevertje. En daarna heel veel witte botjes: kromme, lange en hele dikke. En ook een heel groot bot. Opa moet je zien. Opa bestudeert het ding. Dat is dus een muizenkopje. Sjef vindt het machtig mooi. Hij vindt zelfs een botje waar je de tandjes aan ziet zitten. En hier de pootjes. Kijk, daar zitten nog nageltjes aan. Sjef is helemaal opgewonden. Hij pluist wel een uur lang aan de uilenbal. Het mooiste wat hij vindt is de schedel van een vogel. Je kunt de plek zien waar de ogen zaten, en zelfs de snel zit er nog aan.
Uit: Opilopi 1 – Clinty Thuijls met tekeningen van Argibald