Nijmeegs Kinderboekenfeest

14 oktober: Nijmeegs Kinderboekenfeest.
Elk jaar vieren we in oktober de kinderboekenweek.
In 2018 staat de week in het teken van ‘Vriendschap’ met het motto ‘Kom erbij!’

De week start op woensdag 3 oktober en op zondag 14 oktober vindt het Nijmeegs Kinderboekenfeest plaats in De Lindenberg.

Firma Schotveld & Schaap
Janneke Schotveld & Annet Schaap vertellen en tekenen
Janneke Schotveld schrijft sinds 2007 kinderboeken, ze is het meest bekend van de serie Superjuffie. Maar ook Villa Fien, Hotel Kindervreugd, Oma ontsnapt en Botje hebben hun weg naar vele kinderen gevonden. In 2017 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep. Annet Schaap’s illustraties zijn bekend en geliefd, ze illustreerde boeken voor o.a. Francine Oomen, Janneke Schotveld en Jacques Vriens. Samen hebben zij een grappig en programma: ‘Firma Schotveld & Schaap, waarmee je een kijkje in het leven van een schrijver en een illustrator krijgt. Laat je voorlezen uit een van de boeken van Janneke Schotveld en kijk hoe Annet Schaap er live tekeningen bij maakt!

Vrienden door dik en dun 5+
Kindervoorstelling door ZieZus
‘Vrienden door dik en dun’ is een vrolijke, muzikale meespeelvoorstelling naar aanleiding van ideeën van kinderen uit de zaal. We stellen de kinderen vragen zoals bijvoorbeeld: ‘Wat is vriendschap eigenlijk?’ ‘Wat doe je graag met je vriend(in)?’ ‘Heb je wel eens ruzie?’ ‘Wie heeft er wel eens een avontuur beleefd samen met een vriend?’ Vertel eens!
Vanuit de antwoorden van de kinderen ontstaat telkens een uniek verhaal waarin vriendschap een grote rol speelt. Kinderen mogen meespelen als personage, dier of voorwerp.
Kom meedoen, meezingen en meedenken.

Wat een portret!
Portrettekenen door Elske Berndes (stadstekenaar van Nijmegen)
Samen met de eerste stadstekenaar van Nijmegen, Elske Berndes, aan de slag met stiften en potloden. Teken een portret van je beste vriend of vriendinnetje (of iemand die met jou mee is naar het Kinderboekenfeest). Elske is er om je tips te geven en tekent zelf ook, als je gewoon even wilt kijken hoe ze dat doet.

Inkt en Gezelligheid
Vriendschapstattoos door TUIG
Laat deze middag een tijdelijke tatoeage zetten met Speciale Tattoostiften door de specialisten van TUIG. Laat aan iedereen zien wie jouw beste vriend is met een super stoere tattoo!

‘Palmen op de Noordpool’
Mini-college van Marc ter Horst
Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar hoe zit het nou precies met de ijsberen, de orkanen en de overstromingen? Daar gaat Marc ter Horst je alles over vertellen. Hij schreef een kinderboek over klimaatverandering: Palmen op de Noordpool. In dit mini-college laat hij grappige plaatjes zien uit het boek, fossielen uit de ijstijd en vertelt hij spannende verhalen over het klimaat. En natuurlijk mag je alle vragen stellen die je wilt.

Zet je beste beentje voor
Buitenparcours
Kom je uitleven op het buitenparcours. Samen met een maatje leg je het parcours af. Je zult bijzonder goed moeten samenwerken om zonder kleerscheuren het einde te bereiken. Wel op eigen risico: de kans bestaat dat je in schaterlachen uitbarst!