De Winkel

Bijna 30 jaar geleden opende de beroemde schrijver Roald Dahl Kinderboekwinkel Nijmegen aan de Kannenmarkt 27. Zijn rechterhand illustrator Quentin Blake kon hierbij niet aanwezig zijn en maakte speciaal voor de gelegenheid een aantal tekeningen die wij nu nog steeds gebruiken als onze boekenleggers.

Al bijna 30 jaar zitten we dus al in dit pand op een van de mooiste plekjes van Nijmegen. We zitten een beetje verscholen, een zijsttaatje van de Grote Markt, maar de Kannenmarkt is zeker een bezoekje waard. Geweldige horeca in de straat en een prachtig uitzicht op het mooie oude Waaghgebouw, daar verkopen wij zes dagen per week met enorm veel enthousiasme de mooiste kinderboeken.

Bovenverdieping

Op de benedenverdieping vind je alle boeken en een speelplekje voor de kleintjes. Boven is een ‘lekker-liggen-leeshoek’, een kleur- en knutseltafel en de wisselende exposities met bijbehorende prijsvraag waarmee er altijd een boek gewonnen kan worden.

Boven is ook de koopjeshoek. Hierin staan de boeken vanaf 7.50 of minder.

Deze verdieping wordt ook vaak gebruikt om workshops te geven of leesgroepen te begeleiden. Hiervoor kun je Facebook in de gaten houden of de nieuwsbrief.

over-de-winkel-5-kinderboekwinkel-nijmegen
over-de-winkel-4-kinderboekwinkel-nijmegen
over-de-winkel-3-kinderboekwinkel-nijmegen
over-de-winkel-2-kinderboekwinkel-nijmegen
over-de-winkel-1-kinderboekwinkel-nijmegen
over-de-winkel-2-kinderboekwinkel-nijmegen
previous arrow
next arrow

Ingeborg

Sinds 1 september 2016 de eigenaar van deze geweldige winkel. Moeder van 3 kinderen en altijd les gegeven op een basisschool.

Netty

Werkt hier al sinds Roald Dahl in 1987 de winkel opende. Nederlands gestudeerd en altijd lesgegeven op het ROC.

Saskia

Werkt al 13 jaar in de winkel. Moeder van een dochter en de opleiding teken- en handvaardigheid docent als achtergrond.

Marleen

Werkt vooral op maandagen in de winkel en als er activiteiten georganiseerd worden. Moeder van drie kinderen en werkt ook nog in het speciaal onderwijs.