Kinderboekenweek

30 september t/m 11 oktober 2020
66e Kinderboekweek

De Kinderboekenweek is van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober 2020. Het thema van dit jaar is En toen?

We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Door wie en waarover?
Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 66ste Kinderboekenweek en Mylo Freeman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2020 zal in het teken staan van En toen? waarbij kinderen de geschiedenis induiken en werelden van vroeger ontdekken door het lezen van boeken.

De prijs
Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de winkel te verkrijgen zijn.

Informatie
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek ook weer een groot feest. Wanneer bekend is wat er allemaal te doen is in de winkel komt dat natuurlijk hier op de site te staan. Wil je alvast meer informatie over de Kinderboekenweek kijk dan op de speciale website van de Kinderboekenweek.

In mei 2020 ontvangen alle basisscholen in Nederland via het CPNB een brief met informatie over de Kinderboekenweek, het speciale CPNB-lespakket en de bijbehorende boeken. Dit pakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Het CPNB-lespakket

Het CPNB-lespakket  bestaat uit:

  • Een bewaarmap met lessuggesties; de lessuggesties behandelen de Kerntitels van de kinderboekenweek
  • Het Kinderboekenweekgeschenk
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek
  • De Kinderboekenkrant
  • De Voorleesgids
  • Verschillende Kinderboekenweekaffiches (A2-formaat)
  • CD-single van Kinderen voor Kinderen

Het officiële lespakket, het versier-je-klas-pakket en natuurlijk de kerntitels kunnen weer direct bij ons besteld worden De boeken bij het lesmateriaal – de kerntitels – zijn natuurlijk het hele jaar bij ons te koop. Voor dit alles kun je ons een mail sturen of bellen naar 06-50887725. Ze zijn bovendien t.z.t. te bestellen via onze webshop. Scholen krijgen bij ons de maximale scholenkorting op de aankoopprijs.

Daarnaast kan het ook via het CPNB worden besteld.

previous arrow
next arrow
Slider