Kinderboekenweek

2 t/m 13 oktober 2024

70e Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek 2024 vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober en het thema van deze 70ste Kinderboekenweek is ‘Lekker eigenwijs’.

Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk en Noëlle Smit het prentenboek.

Zodra er meer bekend is zal dit hieronder toegevoegd worden. Voor nu hopen we jullie genoeg geïnformeerd en vooral geënthousiasmeerd te hebben voor de Kinderboekenweek van 2024!

4 t/m 15 oktober 2023
69e Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek 2023 vindt plaats van 4 tot en met 15 oktober en het thema van deze 69ste Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’.

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Ook de twee andere hoofdrolspelers van de Kinderboekenweek 2023 zijn bekend. Pim Lammers zal dit jaar het gedicht bij de Kinderboekenweek schrijven. Iven Cudogham schrijft het Kinderen voor Kinderen-lied. Kinderen voor Kinderen maakt dit jaar voor de twaalfde keer een lied bij het thema van de Kinderboekenweek, ‘Bij mij thuis’. Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten.

De Kinderboekenweek heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 13,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor een aantrekkelijke prijs.

Voor de Kinderboekenweek stelde een comité een lijst samen met daarop 20 boeken die passen bij het thema Bij mij thuis. Deze zijn als volgt en te bestellen via onze webshop:

Groep 1 en 2:

Groep 3 en 4:

Groep 5 en 6:

Groep 7 en 8:

Informatie
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek ook weer een groot feest. Wanneer bekend is wat er allemaal te doen is in de winkel komt dat natuurlijk hier op de site te staan. Wil je alvast meer informatie over de Kinderboekenweek kijk dan op de speciale website van de Kinderboekenweek.

Het CPNB-lespakket

Het CPNB-lespakket  bestaat uit:

  • Een bewaarmap met lessuggesties; de lessuggesties behandelen de Kerntitels van de kinderboekenweek
  • Het Kinderboekenweekgeschenk
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek
  • De Kinderboekenkrant
  • De Voorleesgids
  • Verschillende Kinderboekenweekaffiches (A2-formaat)

Het officiële lespakket, het versier-je-klas-pakket en natuurlijk de kerntitels kunnen weer direct bij ons besteld worden. De boeken bij het lesmateriaal – de kerntitels – zijn natuurlijk het hele jaar bij ons te koop. Voor dit alles kun je ons een mail sturen of bellen naar 024-3240096. Ze zijn bovendien te bestellen via onze webshop. Scholen krijgen bij ons de maximale scholenkorting op de aankoopprijs.

Daarnaast kan het ook via het CPNB worden besteld en bij ons in de winkel worden opgehaald.