Kinderboekenweek

2 T/M 13 OKTOBER 2019
65e Kinderboekweek

De Kinderboekenweek is van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. Het thema van dit jaar is Reis mee!

Door wie en waarover?
Anna Wolz schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert. Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt.

De prijs
Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,15 in de winkel te verkrijgen zijn.

Informatie
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek ook weer een groot feest. Wanneer bekend is wat er allemaal te doen is in de winkel komt dat natuurlijk hier op de site te staan. Wil je alvast meer informatie over de Kinderboekenweek kijk dan op de speciale website van de Kinderboekenweek.

In mei 2019 ontvangen alle basisscholen in Nederland via het CPNB een brief met informatie over de Kinderboekenweek, het speciale CPNB-lespakket en de bijbehorende boeken. Dit pakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Het CPNB-lespakket

Het CPNB-lespakket kost €21,95 en is tot en met zondag 10 juni te bestellen. Het bestaat uit:

  • Een bewaarmap met lessuggesties; de lessuggesties behandelen de Kerntitels van de kinderboekenweek
  • Het Kinderboekenweekgeschenk
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek
  • De Kinderboekenkrant
  • De Voorleesgids
  • Verschillende Kinderboekenweekaffiches (A2-formaat)
  • CD-single van Kinderen voor Kinderen: reis mee!

De boeken bij het lesmateriaal – de kerntitels – zijn natuurlijk het hele jaar bij ons te koop. Ze zijn bovendien te bestellen via onze webshop.
Scholen krijgen bij ons de maximale scholenkorting op de aankoopprijs.

Kerntitels 2019

De kerntitels voor 2019 zijn als volgt:

Groep 1 en 2

Groep 3 en 4

Groep 5 en 6

Groep 7 en 8

previous arrow
next arrow
Slider