Kinderboekenweek

6 t/m 17 oktober 2021
67e Kinderboekweek

De Kinderboekenweek is van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober 2021. Het thema van dit jaar is Worden wat je wil.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Door wie en waarover?
Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later.

De prijs
Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de winkel te verkrijgen zijn.

Informatie
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek ook weer een groot feest. Wanneer bekend is wat er allemaal te doen is in de winkel komt dat natuurlijk hier op de site te staan. Wil je alvast meer informatie over de Kinderboekenweek kijk dan op de speciale website van de Kinderboekenweek.

In mei 2021 hebben alle basisscholen in Nederland via het CPNB een brief met informatie over de Kinderboekenweek, het speciale CPNB-lespakket en de bijbehorende boeken ontvangen. Dit pakket bevat onder andere het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Het CPNB-lespakket

Het CPNB-lespakket  bestaat uit:

  • Een bewaarmap met lessuggesties; de lessuggesties behandelen de Kerntitels van de kinderboekenweek
  • Het Kinderboekenweekgeschenk
  • Het Prentenboek van de Kinderboekenweek
  • De Kinderboekenkrant
  • De Voorleesgids
  • Verschillende Kinderboekenweekaffiches (A2-formaat)
  • CD-single van Kinderen voor Kinderen

Het officiële lespakket, het versier-je-klas-pakket en natuurlijk de kerntitels kunnen weer direct bij ons besteld worden De boeken bij het lesmateriaal – de kerntitels – zijn natuurlijk het hele jaar bij ons te koop. Voor dit alles kun je ons een mail sturen of bellen naar 06-50887725. Ze zijn bovendien t.z.t. te bestellen via onze webshop. Scholen krijgen bij ons de maximale scholenkorting op de aankoopprijs.

Daarnaast kan het ook via het CPNB worden besteld.

kinderboekenweek-4
kinderboekenweek-3
kinderboekenweek-2
kinderboekenweek-1
previous arrow
next arrow