Scholen

Kinderboekwinkel Nijmegen is een mooie plek voor scholen om inspiratie op te doen voor de schoolbibliotheek, de boeken in de klas of voor het voorbereiden van een bepaald thema. Boeken rustig bekijken? Neem ze mee naar boven en neem plaats aan tafel om in alle rust te lezen, te kijken en te bedenken wat er aangeschaft zal worden.

Om de leerlingen meer eigenaar van de boeken te maken rijdt de boekenbike van Kinderboekwinkel Nijmegen ook met een geselecteerd aantal boeken naar de school toe. De kinderen kunnen dan zelf kiezen. Hierdoor krijg je meer betrokken leerlingen.

Vragen

Zijn er vragen of suggesties over de manier waarop Kinderboekwinkel Nijmegen jullie school kan helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en te overleggen wat er mogelijk is.

  • Naast bekende titels van populaire auteurs verkopen wij nog ruim 7000 andere boeken. Denk aan boeken van minder bekende schrijvers, kinderpoëzie, aan speciale series voor kinderen met leesproblemen of aan uitdagende boeken voor bollebozen.
  • Ook hebben wij een uitgebreid assortiment van informatieve boeken over heel veel onderwerpen: dieren, natuur, andere landen, koken, geschiedenis, ruimtevaart, knutselen, milieu, religie of sport.
  • Over moeilijker bespreekbare thema’s als seksuele voorlichting, incest, ziekenhuis, dood, echtscheiding of pesten hebben we ruime keus.
  • De medewerkers van Kinderboekwinkel Nijmegen helpen graag een goede keus te maken. Met onze kennis en ervaring kunnen wij scholen op verrassende ideeën brengen.
  • Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.
  • Op afspraak zijn scholen ook welkom buiten de normale winkeltijden.
  • Grotere bestellingen bezorgen wij natuurlijk.
  • Nederland kent een ‘vaste boekenprijs’ die bepaald is door de uitgever. Je betaalt dus overal dezelfde prijs voor een boek, ook bij schoolleveranciers of internetwinkels. Scholen krijgen bij ons de maximale korting voor scholen.