22 juni 2021

Pelle post!!!

Jemig wat een toffe dag was het vandaag. Er kwamen weer klanten voor mij én ik had een mailtje. Dat heb ik natuurlijk keurig beantwoord. Heel leuk om te doen. Dus wil je me wat vragen mail me gerust: pellesimonetti@gmail.com
De zilveren griffels en zilveren penselen werden vandaag bekend gemaakt. Al deze boeken heb ik dus meteen bekeken en besnuffeld. Wauwwww er zitten super leuke en mooie tussen. Kom ze ook maar eens besnuffelen bij mij in de winkel! Verder zag ik een boek in de kast met een heel raar beest erop. Toen ik opzij keek zag ik ook nog eens een ander heel gek beest. Het bleek dat ik het zelf was in de spiegel……. En dat rare boek ging heel toevallig ook over beesten die in de spiegel keken. Hier heb ik natuurlijk even flink mee gespeeld. En leuk dat het was!!!! Het boek heet trouwens ‘Raar’, kom dat ook maar eens bekijken bij mij, dan spelen we samen het spiegelspel in de grote spiegel van de winkel.
Natuurlijk moet ik ook nog vertellen dat ik het boek van de botjes-uitgever uit heb. Het geheim van het kerkhof. Vreselijk spannend en écht leuk om te lezen. Over vriendschap en lekker mysterieus dat het was! Dus als je 10 jaar bent moet je dit boek zeker lezen. Ik ga nu ook ‘De goudvisjongen’ van dezelfde schrijver, snel eens lezen.
Boutje van de rommelberg heeft mijn baasje me voorgelezen. Dit wilde ze per se omdat het begint met Ed die het huis van de rem haalt en haar beste vriendin woont met haar man en kinderen ook in een huis op wielen (en ze mist haar vaak). Nu kon ze tijdens het voorlezen lekker aan haar denken. Daarom is lezen en voorlezen ook zo heerlijk hè jongens, omdat je er je eigen verhalen, herinneringen en ideeën bij kunt halen. We hebben het boek uit nu. Wat een heerlijk voorleesboek!!! Echt een mega aanrader voor kinderen van 5, 6, 7 en honden vanaf een week of 10.
Nu ga ik De gemene moord op Muggemietje lezen. Moet van mijn baasje, want zij is gek op dat boek. Ook heb ik een heel gaaf dino boek meegenomen. Als ik ze uit heb laat ik het weten.

Dag dag, Pelle

15 juni 2021

Pelle heeft er weer een werkdag opzitten! Het was een drukke en zoals je ziet vermoeiende dag in de winkel vandaag. Er waren heel veel enthousiaste klanten en eentje kwam echt langs om kennis met mij te maken, zo lief. En ze rook heerlijk naar hond. De hond van de buren kwam gezellig even kennismaken. Ook al is hij nog een stuk groter, ik denk dat we wel goede vriendjes zullen worden. Echt leuk! Het fijnste boekje dat ik verkocht heb was ‘Nog even achter mijn oortjes kriebelen‘. Mmmm hier kan ik er niet genoeg van aanraden!!!! Het grappigste boek dat ik verkocht heb is denk ik Hond op hakken. Als ik zo’n lief buurmeisje had als de hond uit dat prentenboek deed ik denk ik ook de gekste dingen om indruk te maken. Het boek van de lekkere uitgever met dat botje heb ik nog niet uit. Daar vertel ik later wat meer over dus. Nu geniet ik in de zon even na van de hele dag werken en word ik voorgelezen uit een gloednieuw boek: Boutje. Hopelijk val ik niet meteen in slaap zodat ik over dit boek jullie de volgende keer ook iets meer kan vertellen.

Zonnige groet, Pelle

11 juni 2021

Hoi!

Ik ben vandaag 10 weken oud en ik heb al een hele dag geholpen in de winkel. Een hele dag al. En leuk dat het was!!!! Er kwam weer een meneer met dozen. Dus ik heb geholpen met uitpakken, maar er was een doos verdwenen. Ik heb de hele winkel afgesnuffeld, de doos was er echt niet…. Zo jammer, want nu moesten we klanten bellen dat ze nog langer op hun boek moeten wachten. Gelukkig was iedereen heel lief en ze wachten geduldig. Iedereen maakt wel eens fouten, ook de mannen die de dozen komen brengen en ik ook trouwens!!! Er was een jongetje in de winkel en die hield zo’n toffe pet vast, ik móest er wel mee gaan spelen. Maar ik had niet door dat hij helemaal niet wilde…. Dat was mijn foutje vandaag. Ik heb t weer goedgeknuffeld met hem hoor!!! Ook heb ik zoals je op de foto ziet de kassa goed in de gaten gehouden. En zoals beloofd heb ik Stork gelezen. Lekker in de zon op de mat van de winkel. De tekeningen zijn heel erg mooi en super lief. Dat vind ik heel leuk aan het boek. Het verhaaltje vond ik ook wel schattig, maar ze moeten niet denken dat baby’tjes echt door ooievaars gebracht worden natuurlijk. Ik ben net als alle baby’tjes uit mijn mama geboren. Dat weet ik heus wel. Toch was het een schattig verhaaltje. Met een baby’tje dat bij een lief gezin terecht komt, eigenlijk net zoals ik! Alleen ik heb er lekker ook een gave winkel bij gekregen. Het boek dat ik nu meer naar huis heb genomen is spannend en voor wat oudere kinderen. Het geheim van het kerkhof. Er stond zo’n lekker botje op van de uitgever dat het vast een heerlijk boek is. Ik ben benieuwd.

Dag dag! Pelle

8 juni 2021

Hoi, Pelle hier!

Vandaag heb ik bijna de hele dag in de winkel geholpen. Samen met Hester die heel vaak op dinsdag werkt. Er kwam een meneer van het Centraal Boekhuis heel veel dozen vol met boeken brengen. Ik heb ervoor gezorgd dat alle dozen snel uitgepakt werden. Vandaag kwam het nieuwste deel van Dogman uit en daar wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk in kunnen beginnen!!! In de tuin van de winkel heb ik dan ook lekker in de zon liggen lezen. En keihard gelachen, want het is een super grappig boek. Er kwam een klant speciaal voor mij om kennis te maken. Dat was echt lief! En ook kwam er een hondje dat net zo oud is als ik. We hebben even gezellig staan kletsen over onze baasjes. Toen ik hard genoeg gewerkt had hebben we een rondje Nijmegen gemaakt. Met het boekje dat ik op de foto sta hebben we door de stad gewandeld. Helemaal zelf kon ik de weg vinden, want er staan super duidelijke foto’s in van bekende gebouwen. Heel leuk voor kleine kinderen of honden! Je kunt wel zien dat het een drukke dag voor me was, want op de foto ben ik na het rondje Nijmegen uitgeput in slaap gevallen. Oh ja, die handtekening van de schrijver van Luna is trouwens gelukt! En het boek ‘Briefjes voor Pelle‘ heb ik uit. Soms kreeg ik wel even tranen in mijn ogen. Toen ik het uit had voelde ik me wel weer heel blij, het is verdrietig, maar ook heel erg lief. Uit de winkel heb ik Stork meegenomen. Volgende keer vertel ik wat ik daarvan vond.

Tot snel! Pelle

4 juni 2021

Hoi, ik ben Pelle!

Gisteren was ik voor het eerst even in de winkel. Ik heb aan alle boeken gesnuffeld (en er eentje uitgekozen om te gaan lezen). Ook heb ik sommige buren ontmoet en zelfs al 1 klant geholpen! Steeds vaker mag ik mee naar de winkel dus steeds vaker zal ik iemand kunnen helpen. Misschien jou ook wel binnenkort. Vandaag heb ik mijn eerste boek bezorgd met de bakfiets. Het was best spannend in het begin, de wind, alle geluiden, maar al snel was ik gewend en was het super leuk om te doen. Nu is het boek bezorgd en ben ik weer thuis. Na een dutje ga ik maar eens aan het boek snuffelen dat ik mee heb genomen gisteren. Het moet haast wel een mooi boek zijn, want mijn naam staat erop. Ik heb gehoord dat het een prachtig geschreven boek is met super mooie tekeningen. De mevrouw die de tekeningen maakt heeft ook de tekeningen in het boek Luna gemaakt. Daarvan komt de schrijver morgen om half één in de winkel. Ik weet niet zeker of ik dan ook naar de winkel ga, een echte schrijven ontmoeten vind ik nog wel een beetje spannend. Maar ik ga er zeker voor zorgen dat een collega een handtekening van de schrijver in een Luna laat zetten voor mij. Mijn eerste gesigneerde boek wordt dat. En jij? Ga jij naar de schrijver van Luna morgen? Veel plezier als je gaat en wie weet tot snel!

Pelle